Personer med astma og allergi

Resumé

I forhold til allergikere og astmatikere er det vigtigt, at kirken og andre bygninger er rene og røgfri. Udendørs kan visse træer, planter og græsser kan give gener.

Personer med astma og allergi

Gruppen består af mennesker, der kan lide af den ene eller begge reaktioner over for allergener, det vil f.eks. sige pollen, husstøvmider, dyrehår, nikkel og fødevarer og luftsvejsirriterende stoffer som bl.a. tobaksrøg og parfume. Symptomerne kan være høfeber, åndenød og hoste, eksem, nældefeber, og de kan variere fra let snue til livstruende tilstande.

Allergikere og astmatikere har behov for god rengøring med allergitestede rengøringsmidler uden parfume. Indendøre skal der være røgfrit, som minimum røgfri områder og god ventilation.

Bygninger bør indrettes med et minimum af allergifremkaldende stoffer og have vaskbare overflader som f.eks. træ og linoleum.

Ved anlæggelse og omlægning af udearealer bør større grupper af bestemte træer som birk og hassel, græsarter og planter undgås, da pollen kan forårsage høfeber og astma. 

Vær opmærksom på

For personer med astma og allergi skal menighedsrådene især være opmærksomme på følgende områder med hensyn til den fysiske tilgængelighed:

- bygningsindretning generelt

- indretning af kirkerum

- indretning af kirkegårde

Mere information

Astma-Allergiforbundet www.astma-allergi.dk