Politik for privatlivsbeskyttelse

I det følgende redegøres for, hvordan Kirkeministeriet anvender de personoplysninger, du efterlader dig, når du besøger ministeriets hjemmeside.

Kirkeministeriet indsamler ikke personhenførbare oplysninger om besøgende på ministeriets hjemmeside, medmindre den pågældende selv afgiver oplysningerne.

Hvis man kun ønsker at læse teksterne på hjemmesiden, er man anonym over for Kirkeministeriet.

Kirkeministeriet får løbende statistiske oplysninger fra sin webserver om besøgende på hjemmesiden. Det er ikke ud fra disse oplysninger muligt at genkende enkelte personer.

Når du browser på nettet, efterlader du dig et "elektronisk spor", som afslører, hvor du har været. Dette spor opstår i kraft af, at din browser sender informationer til en server, f.eks. "Jeg vil gerne se siden, der hører til adressen www.tilgaengelighed.km.dk".

Samtidig med at din browser beder om www.tilgaengelighed.km.dk, sender den nogle andre informationer til den pågældende server, herunder din adresse (ip-adresse på Internettet), således at serveren ved, hvortil den skal returnere den side, som du har bedt om at se.

Derudover fortæller de fleste browsere om deres fabrikat og versionsnummer, f.eks. Microsoft Internet Explorer version 6.0. Derved får serveren mulighed for at kunne returnere den side du har bedt om, således at den vises korrekt med netop din browser.

Afhængigt af det operativsystem og den browser du bruger, sender browseren også ofte dit brugernavn til serveren - det brugernavn du anvender, når du logger på din maskine.

Når du har besøgt Kirkeministeriets hjemmeside, vil vi altså vide følgende om dig:

  • Hvilke af vores sider du har kigget på, og hvornår du har kigget på dem.

  • Eventuelt hvilken browser du bruger.

  • Hvilken ip-adresse du har. 

  • Eventuelt hvilket brugernavn du har.

Ved hjælp af disse oplysninger kan vi finde ud af, hvilken vej du bruger for at finde information på www.km.dk. Vi kan f.eks. se, om du starter på forsiden og bevæger dig ned på undersiderne, eller om du hopper ind midt på hjemmesiden fra en søgemaskine.

Oplysningerne anvendes kun i forbindelse med afvikling af driften samt til udarbejdelse af en statistik, som bl.a. kan bruges til at forbedre opbygningen af Kirkeministeriets hjemmeside.

Hvis du bestiller et abonnement på oplysninger fra Kirkeministeriets hjemmeside (f.eks. på nyheder eller stillingsopslag), registreres de oplysninger om e-post adresse og abonnementsønske, som du i den forbindelse selv afgiver. Oplysningerne registreres hos Kirkeministeriets webmaster. Oplysningerne anvendes til automatisk at sende dig de informationer, du abonnerer på. Enkelte medarbejdere hos Kirkemninisteriet har adgang til en liste over abonnementerne. Ved hjælp af disse oplysninger kan ministeriet holde sig løbende orienteret om omfanget og arten af abonnementer, der er tegnet. Oplysningerne om de enkelte abonnementer videregives ikke. Hvis du opsiger dit abonnement, slettes oplysningerne med det samme.

Hvis du via hjemmesiden bestiller materiale hos Kirkeministeriet, f.eks. blandt ministeriets publikationer, slettes oplysningerne du har afgivet i forbindelse hermed umiddelbart efter, at materialet er sendt til dig.

Hvis du via vores hjemmeside sender en e-post til Kirkeministeriet i forbindelse med en konkret sag, eller din henvendelse giver anledning til, at der oprettes en sag, vil din henvendelse blive lagt på sagen. Sagens akter vil være omfattet af reglerne i bl.a. offentligheds- og forvaltningsloven på linie med ministeriets øvrige korrespondance.

Vær opmærksom på, at e-post til ministeriet ikke krypteres. Hvis du ikke føler dig tryg ved at sende henvendelsen via Internettet, f.eks. fordi din henvendelse indeholder oplysninger om private forhold, kan du i stedet anvende almindelig post. Almindelig post skal sendes til Frederiksholms Kanal 21  -  Postboks 2123  -  1015  København K